Algemene Dierenkliniek Randstad

03-322 78 11 - Frans Beirenslaan 155, 2150 Borsbeek

Coronavirus - Update 27/03/2020

Uw dierenkliniek blijft ook in deze turbulente coronatijden open. We willen de continuïteit van de zorg voor onze huisdieren blijven garanderen. We passen hierbij onze werking wel aan aan de evolutie van de pandemie en de regels van de overheid. We vragen hierbij uw medewerking in het belang van uw eigen gezondheid, de gezondheid van onze medewerkers maar vooral ook onrechtstreeks voor iedereen in onze samenleving met een zwakkere gezondheid.

27/03/2020: Informatie over besmetting van huisdieren werd toegevoegd.

 • Niet dringende consultaties kunnen op dit moment helaas niet doorgaan. Indien u twijfelt of een consultatie al dan niet kan wachten, contacteer ons en we evalueren dit met u.
 • Vertoont u verkoudheidsklachten, blijf dan ook thuis en laat, indien mogelijk, iemand anders met uw huisdier langskomen. Indien u toch zelf wenst lang te komen, vragen we u om een mondmasker te dragen. Het is mogelijk dat we u gaan vragen om ons het dier te overhandigen aan de balie en terug plaats te nemen in uw wagen waar we met u telefonisch contact blijven houden terwijl we het dier onderzoeken en behandelen.
 • Er is nog nooit onomstotelijk vast gesteld dat huisdieren ziek zouden worden door het nieuwe covid-19 coronavirus. Overdracht van mens op dier is echter niet uitgesloten. Er zijn momenteel geen sluitende aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen bij het besmetten van mensen. Een huisdier van een corona patiënt zou wel virus partikels op zich kunnen dragen, doordat de eigenaar bijvoorbeeld geniesd heeft met de hond in zijn nabijheid. Op die manier zou een hond besmettelijk kunnen zijn voor mensen net zoals een voorwerp dat bevuild is met virussen besmettelijk kan zijn. Een gelijklopend verhaal met een kat is intussen bekend in ons land. U hoorde in de media dat er genetische materiaal van COVID-19 is aangetoond in de stoelgang van een kat uit Luik. Aangezien het om een nieuw virus gaat, moet er nog heel wat onderzoek gebeuren en moet men voorzichtig zijn met overhaaste conclusies te trekken op basis van enkele vaststellingen.
  Zo is er nog nooit aangetoond dat mensen besmet werden door huisdieren. Er zijn wel enkele beperkte aanwijzingen dat mensen met corona hun huisdier zouden kunnen besmetten. Voor meer antwoorden op vragen naar aanleiding van het katje uit Luik verwijzen we graag naar de site van het federaal voedselagentschap: Meer informatie op de website van het FAVV.
  Er bestaan wel andere virussen die eveneens tot de corona familie behoren die bij huisdieren wel ziektes kunnen veroorzaken. Deze stammen bestaan al lang en zijn ongevaarlijk voor de mens en verschillen erg van het huidige covid-19 coronavirus.
 • We raden u aan om bij binnenkomst van de kliniek uw handen te wassen in ons toilet of de alcoholische handgels te gebruiken in de gangen.
 • Maatregelen om de bezetting in de wachtzaal te beperken:
  • We kunnen u enkel nog na afspraak ontvangen.
  • Indien het drukker zou zijn in de wachtzalen, dan kan u op de stoelen aan het einde van de gang plaats nemen of eventueel in een vrij kabinet.
  • We vragen dat slechts 1 persoon (zonder gezelschap) op consultatie komt.
  • We vragen om gehospitaliseerde dieren niet meer te komen bezoeken.
 • Dieren die echografisch onderzocht moeten worden, geven we voortaan eerst een kalmeermiddel. Zo kan het onderzoek gebeuren zonder aanwezigheid van de eigenaar of zonder assistenten om het dier in ruglig stil te houden.
 • Betaal bij voorkeur met de Bancontact betaalterminal om manipulatie van cash geld te mijden. Dit kan ook contactloos. Uw code intoetsen kan veilig, daar zorgen we voor.
 • Wij ontsmetten de toetsen van de betaalterminal, belknoppen en deurklinken zeer regelmatig.
 • Indien uw dier blijvend medicatie nodig heeft kan het nuttig zijn om een iets grotere voorraad te voorzien. Gelieve op voorhand uw bestelling te plaatsen.
 • Mocht u binnen 14 dagen na consultatie positief testen op covid-19, neem dan contact met ons op.

Tot slot: blijf rustig en zorg goed voor uzelf en voor elkaar.