Rouwen om je hond

Afscheid nemen van je hond is nooit makkelijk. Iedereen rouwt op zijn manier. Praat erover en hou je tranen niet tegen. Je gevoelens uiten lucht op. Laat aan anderen weten hoe je je voelt en of je hulp nodig hebt. Heb je geen behoefte aan praten? Probeer je gedachten en gevoelens neer te schrijven.

Afscheid nemen doe je op jouw manier

Kies een plekje in huis om foto’s of een aandenken aan je hond te zetten. Door je hond een plaats te geven in huis, geef je hem ook een plekje in je hart. Geef je hond een plaats op een begraafplaats. Zo heb je een locatie waar je naartoe kan.

Zorg voor afleiding

Ga wandelen, start een nieuwe hobby of luister naar je favoriete muziek. Doe iets wat je echt leuk vindt.

Mis je het wandelen met je hond? Via websites als Aapvzw, Ring Twice, Pawshake of Hondensitter vind je baasjes die op zoek zijn naar iemand die op hun hond wil passen. Uiteraard kunnen deze honden jouw trouwe viervoeter niet vervangen, maar een knuffel en een frisse neus kunnen je goed doen.

Tijd heelt alle wonden

Geef het tijd. Het klinkt cliché, maar het is echt zo. Het gevoel van pijn en verdriet zal steeds iets meer afnemen. Na verloop van tijd voelt het gemis minder intens aan. Je hond is er niet meer, maar jullie mooie herinneringen blijven voor altijd bestaan.

Een nieuw huisdier?

Denk je aan een nieuw huisdier? Voel je niet schuldig. Een nieuw huisdier vervangt je oude viervoeter niet, maar kan je helpen bij het verwerkingsproces.

Contact a veterinarian

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.