Patiëntfoto
Bieke
Patientras
Zonder ras
Body

De juiste mensen op de juiste plaats op het juiste tijdstip kan levens redden: de spoeddienst van Dierenkliniek Randstad.

Bieke is een oud straathondje van 14 jaar dat zich al enkele dagen niet zo goed voelde: heel slecht eten, veel drinken, suf zijn.

Dit was niet zo verontrustend, want dat had ze vroeger nog al eens een paar keer gehad, zonder gevolgen. Maar zondag 1 Mei liep het mis: Bieke kwam niet meer recht en ging zienderogen achteruit. De eigenares kwam na lang rondbellen op zoek naar een dierenarts op de spoeddienst van onze dierenkliniek terecht.

Hier aangekomen was het al gauw duidelijk dat Bieke in grote problemen verkeerde. De diagnose werd al snel gesteld: een baarmoederontsteking. Deze aandoening kan fataal zijn, zeker wanneer de dieren op korte tijd snel achteruit gaan. Na overleg werd besloten om Bieke alle kansen te geven die ze verdiende, ondanks de hoge leeftijd. Onmiddellijk werd een behandelingsteam onder leiding van professor Verhoeven in werking gesteld.

Er werd een infuus aangelegd en de toestand van de organen werd gecheckt met een bloedonderzoek waarbij de resultaten binnen de 10 minuten bekend waren. Het hartje van Bieke was er het ergst aan toe: het klopte veel te snel en er was een bijgeruis. Bieke werd met de veiligste middelen onder narcose gebracht en bewaakt door de meest geavanceerde toestellen.

Gelukkig was de toestand en de anesthesie zeer stabiel. Ook de operatie verliep zeer vlot: professor Verhoeven is zeer snel! Bieke ontwaakte vlug en werd op de intesieve zorgen gelegd, waarbij constante bewaking is voorzien. Reeds 24 uur na haar avontuur kon Bieke naar huis.

Op zichzelf is dit geen wonder, maar in tijden van nood kent men zijn vrienden: Bieke had dit nooit overleefd zonder een goed uitgeruste kliniek met een professioneel en gemotiveerd team. Er wordt weleens gezegd dat klinieken duur zijn. Niets is minder waar: de kwaliteit en inzet van toestellen, infrastructuur en mankracht zijn elke eurocent waard, want Bieke is er nog!

Wie verzorgde Bieke?

Europees specialist

Op welke vakgebieden kon Bieke rekenen?