Voor een operatie dient steeds een afspraak gemaakt te worden. De meeste operaties worden in de ochtend of de namiddag uitgevoerd. De patiënten die geopereerd dienen te worden, worden binnengebracht tussen 8u30 en 9uur tenzij anders afgesproken.

Honden en katten dienen nuchter te zijn: dit houdt in dat het eten de avond tevoren vanaf 19u weggenomen werd. Water hoeft niet onthouden te worden, tenzij het dier binnen komt voor een endoscopie. Wij verzoeken u ook om honden voorafgaand aan een ingreep goed uit te laten.

Bij onze operaties wordt erg groot belang gehecht aan steriliteit en pijnbestrijding. De anesthesie wordt aangepast aan de gezondheidstoestand van het dier. De effecten van de anesthesie worden uitvoerig en continu gemonitord. Voor bijna alle ingrepen wordt gasanesthesie toegepast, soms in combinatie met epidurale anesthesie.Voor meer informatie over de verdoving, kan u terecht op de anesthesie-pagina.

Bij de meeste ingrepen mogen de dieren dezelfde dag reeds afgehaald worden. Dit gebeurt eveneens na afspraak. We maken dan van de gelegenheid gebruik u uitgebreid te informeren over de uitgevoerde ingreep. Ook vertellen we u graag waarop u dient te letten bij het herstel. Doorgaans spreken we ook een tiental dagen later met mekaar af zodat we het herstel kunnen opvolgen en eventuele hechtingen kunnen verwijderen.