Hydrotherapie maakt meer en meer deel uit van een revalidatieprogramma na een orthopedische ingreep. Elke tilt deze revalidatie naar een hoger niveau.

In 2009 behaalde Elke het diploma Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. Direct na deze studie is zij zich verder gaan verdiepen in de revalidatie en het behandelen van paarden en honden. Ze behaalde het diploma van osteopaat voor dieren (ICREO) en heeft de opleiding fysiotherapie voor paarden en honden gevolgd aan de UGent. Sinds 2012 behandelt zij paarden en honden. Die laatste neemt zij dus voortaan ook in onze dierenkliniek onder handen. Via fysiotherapie kan zij de oorzaak van belemmeringen in bewegingsvrijheid aanpakken, waardoor ze de patiënten weer pijnvrij of met zo weinig mogelijk hinder en pijn kan laten rondlopen.

Elke kan hiervoor gebruik maken van ons bad voor hydrotherapie en onze spierstimulator. Zij omkadert de behandeling met deze apparaten met manuele therapie. Ze draagt zorg voor de opwarming vooraleer uw huisdier in het comfortabel warme water van ons bad aan de oefening begint. Zelf is zij ook vaak ìn het bad te vinden voor zeer nabije begeleiding.

In welke vakgebieden heeft Elke Wouters zich verdiept?