Algemene Dierenkliniek Randstad

Onze kliniek

In 1987 werd dierenkliniek Randstad opgericht als één van de eerste dierenklinieken in Vlaanderen.

Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een team van meer dan tien dierenartsen, waarvan er drie Europees specialist zijn. Een vierde collega is met de specialistenopleiding gestart.

Groepsfoto

De kennis en mogelijkheden in de geneeskunde voor kleine huisdieren zijn de laatste jaren sterk toegenomen en dit is nog steeds in volle ontwikkeling. Hierdoor is het erg moeilijk om als dierenarts van alles op de hoogte te blijven. Daarom legt elke dierenarts zich naast de algemene diergeneeskunde toe op een bepaald vakgebied en schoolt zich hierin voortdurend bij. Enkel op die manier is het mogelijk om van de laatste ontwikkelingen binnen elk vakgebied op de hoogte te blijven. Hierin schuilt dan ook de sterkte van ons team.

  • Naast de vele dierenartsen zijn er ook meerdere dierenartsassistentes actief.
  • In 2004 werd het gebouw uitgebreid met extra consultatieruimtes en operatiezalen.
  • In 2016 bouwden we een volledig nieuwe vleugel voor de hospitalisatie, verzorging en opreatie van onze patiënten.
  • Het onthaal, hondenwachtzaal, voorraadruimte, apotheek, sanitair,.. dat in 2004 niet vernieuwd was, werd volledig gerenoveerd in 2016.
  • Wij beschikken over een aparte wachtzaal voor honden en een aparte wachtzaal voor katten en knaagdieren.
  • Voor het hospitaliseren van de dieren hebben we vijf verschillende hospitalisatieruimtes met in totaal een veertigtal hokken in ruimten met klimaatcontrole. Hier is een quarantaine inbegrepen.
  • In onze kliniek kan u terecht voor een brede waaier aan diergeneeskundige zorgen. Wij hechten evenveel belang aan kleine kwaaltjes en preventieve gezondheidszorg als aan het uitvoeren van hooggespecialiseerde onderzoeken of ingrepen.
  • Bij onze operaties wordt groot belang gehecht aan steriliteit, monitoring van de anesthesie en aan pijnbestrijding.


Gebouw

Maar waarom zou u kiezen voor Dierenkliniek Randstad? Bovenstaande lijst toont aan dat wij steeds blijven investeren in dierengeneeskunde. Vernieuwing is een must in ons vak. Als klant betaalt u hiervoor echter geen cent meer. U betaalt op basis van de geleverde prestaties. Hiertoe behoren de meest moderne diagnostische middelen als CT, echo, endoscopie, digitale radiografie enzovoorts.

Dieren die voor verzorging dienen te worden opgenomen, verblijven in de meest optimale omstandigheden. Indien nodig kan zuurstof worden toegediend ter ondersteuning van de ademhaling. Klimaatregeling is standaard. Een team van dierenartsen en -assistenten houdt toezicht op de opgenomen dieren. Zelfs met deze service, worden de hospitalisatiekosten minimaal gehouden.

Daarenboven werken in onze dierenkliniek drie officiële Europese specialisten in de chirurgie, interne geneeskunde en medische beeldvorming. Dit is uniek in België. In het hele land zijn er slechts twee praktiserende specialisten in de chirurgie.

De meeste baasjes kiezen ervoor hun huisdier dezelfde kwaliteit van verzorging aan te bieden die ze voor zichtzelf zouden wensen. Hiervoor beschikken we dus over drie specialisten. U laat uw knie toch ook niet bij de huisarts opereren?

Hoe meer dierenartsen in een instelling, hoe beter. De gezamenlijke kennis en kunde is een enorme meerwaarde en alleen maar in het voordeel van uw huisdier.

Niettegenstaande het hoge geneeskundige niveau, blijven we steeds nauw betrokken bij de dieren en eigenaars: niemand mag het gevoel krijgen te worden gezien als een nummer. Indien u bent verwezen door uw eigen dierenarts, wordt deze ook betrokken in de behandeling. We houden onze collega op de hoogte van de bevindingen tijdens de consultatie of ingreep. Ook is uw dierenarts steeds welkom om de ingreep mee te volgen.